Hoppa till sidans innehåll

Om GK Antilopen


GK Antilopen är en gymnastikförening som bedriver sin verksamhet i Sävedalen. Vi är en förening för alla som är intresserade av gymnastik oavsett nivå. Föreningen erbjuder gymnastik i en trygg familjär gemenskap där alla får möjlighet att utvecklas. För oss är gymnastik glädje!

GK Antilopen är en ideellförening, dvs ej ett vinstdrivande företag. Vårt syfte är att erbjuda barn och vuxna gymnastik. För att kunna erbjuda gymnastik är vi beroende utav ideellt arbete och engagemang från föreningens medlemmar. Föreningen drivs av en styrelse som väljs på årsmötet, styrelsen jobbar utan ersättning, för medlemmarnas bästa utifrån föreningens stadgar.

Länk till GK Antilopens stadgar 
Länk till sittande styrelse

 

Vår verksamhet

Vi erbjuder verksamhet för barn från förskoleåldern till unga vuxna men även vuxna. Vår verksamhet är därmed uppdelad i olika verksamhetsområden som ni kan läsa mer om nedan.


Knattegymnastik 4–6 år
Träningen ska hjälpa barnen utveckla kroppskontroll med hjälp av redskapsbanor och lek.


Juniorgymnastik 7–10 år
Här lär vi oss grunderna i gymnastik så som kullerbyttor, handstående, hjulningar och ljushopp för att kunna ta steget vidare mot handvolter, flick-flack och volter. Träningen bedrivs med stora inslag av lek och glädje. Juniorgymmnastik är förberedande för truppgymnastik.


Truppgymnastik 11 år och uppåt
Här tränar vi på truppgymnastikens tre delar; matta, hopp och fristående. Vi är en trupp, ett lag där vi utvecklas tillsammans. Det är både vår enskilda och gruppens utveckling som utmanas. Vi gör frivolt, handvolt, flickflack och formationer. Här tränar vi även på att röra oss i takt till musik.


Vuxengymnastik
Truppgymnastiska övningar utefter egen förmåga. Gruppen är öppen för de som inte har någon tidigare gymnastikerfarenhet men även för före detta gymnaster.

 

Uppdaterad: 10 AUG 2018 08:47 Skribent: Antilopens styrelse

Postadress:
GK Antilopen - Gymnastik
BOX 2172
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gk.antilopen@gmail.c...

Se all info