Hoppa till sidans innehåll

Hur ser en typisk träning ut med GK Antilopen?


Grundstrukturen för våra träningar är likadan oavsett ålder. Den består av sex delar som alla har ett syfte för att göra våra träningar så roliga och givande som möjligt.

  • Gemensam samling – för att få alla att känna sig sedda och välkomna samt för att öppna upp för dagens träning
  • Uppvärmning/uppvärmningslek – förbereda kroppen på den ansträngning som väntar. Oftast görs detta genom lek för yngre barn men man blir varm av
  • Tänjning -  görs även med små barn för att få in rutinen då det är viktigt att tänja för att inte sträcka sig när man blir äldre. Tänjningar genomföras i samband med uppvärmning, eftersom de ökar musklernas elasticitet, minskar viskositeten, förhindrar skador och ökar musklernas blodgenomströmning.
  • Huvudaktivitet – redskapsbana eller stationer. Utformning beror på barnens ålder och kunskapsnivå.
  • Avslutningslek – kan ha fokus på samarbete, styrka eller bara ha skoj tillsammans.
  • Gemensam avslutning – återigen se alla och få tillfälle att utvärdera, samlas och avsluta dagens träning.

 

Hos oss i GK Antilopen har leken en stor betydelse vilket genomsyrar våra träningar. Genom lek blir det roligare att lära!

För våra allra yngsta gymnaster ligger fokus på att lära sig de motoriska grundformerna (springa, klättra, hänga, krypa, åla, hoppa, kasta, fånga, rulla, balansera, stödja och gå). När man kan grundformerna var för sig sätts de ihop i olika kombinationer för att i slutändan lära sig hela gymnastiska övningar som exempelvis kullerbytta.

I vår verksamhet är det dessutom viktigt med förövningar inför de olika gymnastiska övningarna. Detta gäller alla åldrar. Förövningar är övningar där endast en del av/delar av den fylla gymnastiska övningen tränas. För att motivera och tydliggöra syftet med övningarna får gymnasterna ibland tidigt prova på hela övningen för att tydliggöra vilka delmoment man behöver öva på.

Uppdaterad: 10 AUG 2018 08:53 Skribent: Antilopens styrelse

Postadress:
GK Antilopen - Gymnastik
BOX 2172
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gk.antilopen@gmail.c...

Se all info