Hoppa till sidans innehåll

Vårt ställningstagande gällande Coronaviruset (Covid-19)

15 MAR 2020 21:55
Nedan följer lite information gällande GK Antilopens ställningstagande avseende Coronaviruset (Covid-19).
  • Skapad: 15 MAR 2020 21:55

Vår inställning är att vi ska hålla igång vår verksamhet vilket innebär att vi ska fortsätta att hålla träningar. Detta beslut grundar sig bland annat på rekommendationerna från Sveriges Folkhälsomyndighet som under fredagen (den 13/3) uppmanat föreningar till fortsatta träningar med barn och ungdomar (https://www.gp.se/sport/folkhälsomyndigheten-ställ-inte-in-träningar-för-ungdomar-1.25401665) samt att vi från gymnastikförbundet fått ”fria händer” att besluta om fortsatt träning. Dessutom ser vi i nuläget ingen skillnad mellan att hålla skolan öppen och hålla igång gymnastikträningar utan i båda situationerna får vi anta att föräldrar och gymnaster kan skilja mellan frisk och sjuk och att man inte går till skolan eller träningen om man är sjuk. 

Vi fortsätter att följa utvecklingen framöver och kommer även fortsatt följa rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Gymnastikförbundet. 

Då våra tränare ställer upp ideellt på sin fritid och alla har olika familjeförhållanden har vi haft en dialog med tränarna om huruvida de är bekväma med att fortsatt hålla träningar. Vi har full förståelse för att man av olika anledningar inte vill fortsätta hålla träningar och de gruppper som blir berörda med inställda träningar meddelasv via mejl av styrelsen.

Vi förutsätter att alla tar ansvar och stannar hemma om man känner sig sjuk eller befunnit sig i ett riskområde. Vidare vill vi uppmana att alla såväl gymnaster som tränare tvättar händerna innan träningen.

Skribent: GK Antilopens styrelse
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
GK Antilopen - Gymnastik
BOX 2172
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gk.antilopen@gmail.c...

Se all info