Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förbundsmötet går av stapeln 21-22 april i Malmö och är vårt högsta beslutande organ. Sista dag för motioner är 31 december 2017
 
”Vår syn på vår uppgift är att vi ska se till att alla gymnaster på alla kunskapsnivåer ska ha möjlighet att träna och tävla manlig artistisk gymnastik.”
 
För att stötta och underlätta marknadsföringen av Alla kan gympa hos våra föreningar har ett nytt marknadsföringsmaterial tagits fram.
 
I veckan genomfördes Stockholmsidrotten en frukostföreläsning kring ätstörningar med Gymnastikförbundets projektledare Åsa Ekdahl.
 
Gymnastikförbundet kan stolt konstatera att Per Sjöstrand är omvald som ordförande för kommittén för TeamGym och Maria Ståhl invald i kommittén för Gymnastics for All. UEG kongressen har på många sätt varit historisk.
 

UEG kongressen är igång

(2017-12-01 14:54)
Idag inleddes UEG:s kongress (Europiska Gymnastikförbundet) i Split, Kroatien, där bland annat nya ledamöter ska väljas.
 
Svensk Gymnastik fortsätter växa och utvecklas. Via 1073 gymnastikföreningar är vi nu 258 720 medlemmar. *
 
Europeiska gymnastikförbundet, UEG, har tilldelat Sverige och Gymnastikförbundet förtroendet att arrangera EM och JEM i trampolin, DMT och powertumbling. Mästerskapet kommer gå i Scandinavium, Göteborg 7-10 maj 2020.
 
Stipendiet delas årligen ut till unga ledare mellan 20-25 år som visat särskilt prov på mod, omtanke och handlingskraft.
 
Gymnastikförbundet välkomnar den debatt som har följt efter #metoo och den namninsamling som nu pågår i sociala medier om trakasserier och övergrepp inom idrotten.
 
Via Svenska Spel/Gräsroten delas 568 416 kr ut till ungdomsgymnastiken i Sverige.
 
Lina Sjöberg hade siktet inställt på guldmedaljen i söndagens VM-final i DMT. Men i första hoppet hamnade Lina snett och landningen gav ett rejält poängavdrag, ett perfekt andra hopp gav tillslut Lina en bronsplats.
 
Sverige tog idag hem fyra medaljer på NM i truppgymnastik. Motus Salto vann guld i mixed och Örebro tog silver i samma klass. Bland damerna vann Vikingarna ett silver och Brommagymnasterna tog brons i herrarnas tävling.
 
Under torsdagens och fredagens kvaltävlingar i VM i trampolin och DMT har flera svenska gymnaster tävlat. I DMT:n gick Lina Sjöberg till final, medan trampolin och synkron trampolin inte gick lika bra för svenskarna.
 
Gymnastikförbundet har äran att presentera de tre svenska kandidater som ställer upp för val till poster inom UEG, Europeiska Gymnastikförbundet, för nästa mandatperiod.
 

Postadress:
GK Antilopen - Gymnastik
BOX 2172
43302 Sävedalen

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info